Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vienetta torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 12 gramm sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • A díszítéshez:
  • 5 dl habtejszín vagy cukrászhab
  • 1 evőkanál csokoládéforgács

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajjal kikenjük. A tésztamasszát 5 részletben sütjük meg, 5 lapunk lesz.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra, és a tortalapokat egyenként megkenjük, az oldalára is hagyunk belőle. Közben mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk, fagyasztóba tesszük addig, míg a csokoládé megdermed rajta, így nem lesz maszatos a szelet, ha felvágjuk a tortát, jó roppanós lesz a csokoládé. Ezután a tortalapokat egymásra helyezzük, oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a tortánkat díszítjük vele. Csokoládéforgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss