Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajjal kikenjük. A tésztamasszát 5 részletben sütjük meg, 5 lapunk lesz.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra, és a tortalapokat egyenként megkenjük, az oldalára is hagyunk belőle. Közben mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk, fagyasztóba tesszük addig, míg a csokoládé megdermed rajta, így nem lesz maszatos a szelet, ha felvágjuk a tortát, jó roppanós lesz a csokoládé. Ezután a tortalapokat egymásra helyezzük, oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a tortánkat díszítjük vele. Csokoládéforgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre