Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vienetta sütemény eperrel, csokival

60 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 1,2 dkg sütőpor
  • 6 ek liszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag eperízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg étcsokoládé
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl cukrászhab
  • eper
  • csokoládé

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a piskóta masszát két részre osztjuk, és külön-külön megsütjük. A kihűlt piskótákat a rövidebb felénél indulva hosszában elvágjuk, így lesz 6 csík lapunk.
  2. A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük. A megmosott, apróra vágott epret is hozzákeverjük szép óvatosan és a piskóta csíkokat egymás után megtöltjük. Olvasztott csokival minden sort meglocsolunk. A sütemény oldalát is lekenjük a krémmel.
  3. A díszítéshez a pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A cukrászhabot kemény habbá verjük, majd apránként a pudinghoz keverjük. A sütemény oldalát és tetejét is bevonjuk vele. Eperrel és csokival tetszés szerint díszíthetjük.

EPRES-MANGÓS CHUTNEY>>> 

EPRES TRIFLE>>> 

EPRES MORZSÁS SÜTI>>> 

Megjegyzés

Múlt hétvégi sütink volt. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss