Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ajándékozz időt az anyukádnak!

Május első vasárnapja azokról szól, akik mindent megtesznek értünk: az édesanyákról. Anyának lenni kihívásokkal teli, olykor rendkívül fárasztó, ám nem kérdés, hogy mindezek ellenére a világ legcsodálatosabb dolga.  

Egy külföldi vizsgálatból kiderült, hogy egy anya átlagosan 98 órát dolgozik hetente - vagyis, ha úgy vesszük, legalább két teljes munkaidős állása van, így felsorolni is hosszú lenne, hogy az édesanyák mennyi feladatot látnak el. Az anyák többsége egyszerre sofőr, személyi asszisztens, szakács, házvezetőnő, játszópajtás, tanárnéni, edző és még sorolhatnánk.

Egy anyuka mindenhol helytáll, ám ennek ellenére ki ne érezte volna már magát rossz anyának, csak mert nem főzött vacsorát a családnak, vagy, mert éppen rumli volt a házban, amikor egy váratlan vendég betoppant?

Egy édesanya számára különösen fontos az idő, néha a nap 24 órája sem lenne elég a feladatokra. A családok a hétköznapjaikat az iskolai és óvodai foglalkozásokhoz, valamint a szülők munkájához igazítják. Egy anyának ebbe kell beleszorítania a házimunkát, a főzést, a barátokkal való találkozást és a szórakozást - mert a feltöltődés egy édesanyának is jár. 

De mi segíthet igazán egy anyukának? Egy nemzetközi felmérésből az derült ki, hogy a legnagyobb segítségnek legtöbben a nagyszülőket tartják, de megjelent a listán az okostelefon, a kávé – ez utóbbival mi is egyetértünk -, az egészséges nassolnivaló, és a szunyókálás is. Szerintünk a listában helye lenne annak is, ha valaki főzne helyettünk, kitakarítana vagy éppen kivasalna.

Lássuk be, hétköznaponként nem könnyű időt teremteni arra, hogy a napi munka után még egy kétfogásos vacsorát is feltálaljunk. Pedig jó lenne, ha mindig sikerülne... De kivel ne fordult volna már elő, hogy vacsorára saláta volt vagy melegszendvics, pizzát rendeltünk, vagy éppen összedobtunk egy Maggi bolognai szószt? Időt nyertünk, időt spóroltunk.

A Nestlé már több, mint 150 éve azért dolgozik, hogy az édesanyák könnyebben túllendüljenek a hétköznapok kihívásain. Ajándékozzunk együtt időt az anyukáknak, mert a Nestlével egy napba több minden belefér!

BŐVEBB INFORMÁCIÓÉRT LÁTOGASS EL Az IGYTELJESAZELET.HU-RA!  

Ezek is érdekelhetnek

Friss