Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vidám torta

> 90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az olajos piskótához (ami egy 24-25 cm-es formához elég):
  • 15 dkg cukor + 6 dkg a fehérjéhez
  • 26 dkg liszt (-3 evőkanál kakaó súlya, ha kakaós a tészta)
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj
  • 3 tojás
  • 3/4 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 23 dkg hűtőből épp kivett vaj
  • 25 dkg jó minőségű étcsoki
  • 4 dkg kakaópor
  • A díszítéshez:
  • 9 csomag Kitkat csokoládé
  • színes cukorka

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral, egy csipet sóval, a kakaóval összekeverjük jó alaposan. A fehérjét a 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzá öntjük a tejet és az olajat. Ezután apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket. Jó masszív tésztát kapunk, amit a tojásfehérjével fellazítunk úgy, hogy egy keveset keverünk hozzá 2-3 nekifutásra, majd az egészet beleforgatjuk, majd beleöntjük a formába. 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 50 perc.

A piskótát fejjel lefelé leborítjuk sütőpapírra, letakarva hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után 5 lapra vágjuk.

Elkészítjük a krémet: a tojásokat a cukrokkal alaposan elkeverjük és addig hevítjük egy lábasban, míg a cukor elolvad. Ezután kihűlésig habot verünk belőle. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a tojásos hab, akkor kivesszük a vajat a hűtőből és belekockázzuk, miközben a gép csak kavar és kavar. Nem kell aggódni, ha darabos marad, majd jön a meleg csoki, és megoldja! :) Az étcsokit a kakaóval gőz fölött megolvasztjuk, és csomómentesre keverjük, amit aztán folyamatos keverés mellett hozzáöntünk a habhoz. Jól elkeverjük, és hagyjuk kicsit összeállni. Egy kicsit hagyjuk állni így, aztán már töltjük is. Ha hűtőbe rakjuk, jól megdermed, túl nehéz lesz vele dolgozni. Körbem is bevonjuk csokival és hűtőbe tesszük fél-1 órára.

Gumikesztyűt veszünk (ez kicsit szigeteli is a kezünk melegét, plusz nem lesz ujjlenyomatos a csoki), és kibontogatjuk a csokikat. Kettétörjük, és 2 rudanként szépen körberakjuk a tortát. Végül a csokival körberakott torta tetejére óvatosan rászórjuk a színes cukrokat.

Megjegyzés

Hiába van itt az ősz, ez a torta mosolyt és jókedvet varázsol az arcokra. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss