Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vese velővel

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A veséket hosszában kettévágom, a húgyvezetéket teljesen kimetszem éles késemmel, leforrázom, felszeletelem. A tarját és a kolozsvári szalonnát vékony csíkokra, a kolbászt és a hagymát karikákra vágom. A velőt az esetleges csontszilánkoktól megtisztítom, leöblítem. A paprikát és a paradicsomot felkarikázom, a veseszeleteket megforgatom a lisztben, félreteszem.

Egy mélyebb serpenyőben a szalonnát kiolvasztom, hozzádobom a felcsíkozott tarját, a karikákra vágott hagymát és a kolbászt, zsírjára sütöm. Beleadom a lisztbe forgatott veseszeleteket, átpirítom, mehet hozzá a felkarikázott paprika és a paradicsom is. Meghintem pirospaprikával, fűszerezem sóval és őrölt borssal, felöntöm a fehérborral. Alaposan elkeverem, majd óvatosan beleadom a velőt. Zsírjára sütöm, már nem keverem, csak rázom a serpenyőt, a velő ne törjön szét.

Azon melegében, friss kenyérrel és kedvünk szerinti savanyával adom az asztalra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss