Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). Kibéleljük sütőpapírral 2 db 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A piskótalapokhoz a lisztet, kakaót és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, apránként beleszitáljuk a lisztkeveréket, majd elfelezzük, a tortaformákba simítjuk, 20-25 percig sütjük, végül hagyjuk egészen kihűlni (eleve készen vásárolt, kakaós tortalapokat is használhatunk).
Elkészítés: A krémhez a narancsokat megmossuk, héjastul felkarikázzuk. Felforralunk 1 dl vizet 10 dkg cukorral, majd beletesszük a narancsot, puhára főzzük (5 perc), végül botmixerrel péppé turmixoljuk, és hagyjuk kihűlni. A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. Gőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat 20 dkg cukorral. Hozzáadjuk a narancslét, és folyamatosan keverve besűrítjük. A zselatint felolvasztjuk, elkeverjük a forró krémben, beledolgozzuk a narancspépet, és hideg vízbe állítva kihűtjük. Az egyik tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, belefektetjük az egyik piskótalapot, és megkenjük a likőr felével. Külön-külön tálban előbb kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a citromlével, azután a tejszínt, ebben a sorrendben beledolgozzuk a krémbe, és a formába simítjuk. Befedjük a másik piskótalappal, megkenjük a maradék likőrrel, és 12 órára a hűtőbe tesszük. Leemeljük a tortáról a karikát és a sütőpapírt, lapos tálra csúsztatjuk. A díszítéshez a pisztáciát durvára vágjuk. A narancsot megmossuk, héjastul felkarikázzuk, a középső ép-szép szeleteket elnegyedeljük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, 3-4 evőkanálnyit csillagcsőrös habzsákba szedünk, a többivel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, ez utóbbit beszórjuk a pisztáciával úgy, hogy egy kevés a tetejére is jusson. Kijelöljük a szeletek helyét, szegélyükre és a torta tetejére dundi habrózsákat nyomunk, végül a narancsszeletkékkel és menta-/citromfűbóbitákkal díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk.