Elkészítés: Megtisztítom a spárgák alsó részét egy hámozóval a fás részektől. Azután a fejeket letöröm és félreteszem, az alsó részeket pedig kisebb darabokra vágom.
A hagymát csak úgy tessék-lássék felkockázom (mivel úgyis turmixolás áldozata lesz), 1 evőkanál vajon kevés sóval párolom. Amikor üvegessé válik, megszórom fehérborssal, átkavarom, majd öntök rá egy pohár vermutot. Ezt követően beleteszem az apróra vágott spárgarészeket, felöntöm a zöldséglével (ez húslé is lehet), megsózom, és lassú tűzön forralom.
Közben a gombákat cikkekre vágom. 1 evőkanál vaj és kevés olívaolaj keverékén pirosra sütöm, a végén minimális zúzott fokhagymát teszek rá, tekerek borsot, picit sózom, és félreteszem a spárgafejek mellé.
A tejszínt és a keményítőt összekeverem.
Ez alatt az idő alatt a levesben puhára főnek a spárgadarabok, így egy botmixerrel zöldszínű egyveleget gyártok belőle. Visszateszem a tűzre, belerakom a párolt gombát és a spárgafejeket. Hogy ne vesszenek kárba az ott keletkezett ízek, a serpenyőt, amiben a gombát megpirítottam, kiöblítem egy kis levessel, és ezt a finom, fűszeres lét is beleöntöm a fazékba.
Elkészítem a zöldséggaluskát. Egy müzlis tálkába beleteszem a vajat, a szárított zöldségeket, a tojást, a lisztet és egy egészen picike sót. Rögtön beleszaggatom a levesbe egy kávéskanállal (vagy késsel, már nem is tudom).
Ekkor egy keveset kimerek a levesből, ráöntöm a keményítős tejszínre, és beleöntöm a levesbe. Teszek rá még egy picit vermutot az íze kedvéért. Egyet rottyan még, és kész is.