Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Verdens Beste (eredeti norvég recept)

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 22 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A habhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • A szóráshoz:
  • 15 dkg mandulaforgács
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha vajat a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy 35×35 cm-es lemeztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és tésztamasszára simítjuk. Mandulával megszórjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.

A krémhez a vaníliás pudingporokat a cukrokkal 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzákeverjük a többi tejet is és felfőzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.

Összeállítás: a kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra a mandulás-habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás-habos rész kerül felülre is.

Enyhén porcukorral megszórtam. Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss