Elkészítés: Egy nagyobb, lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd hozzáadjuk a felnegyedelt és a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az ananász levét. Lefedve, közepes-alacsony lángon úgy 30 percig főzzük, ízlés szerint mézzel és ecettel ízesítjük.
Ha elkészült az étel, rizzsel kínáljuk. Legjobb a basmati (hosszúszemű tibeti) rizs kardamommal, fahéjjal, szegfűszeggel és borssal ízesítve.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre