Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vénusz keble

45 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a rumot és az olvasztott csokit. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a massza formázhatóvá váljon.
  2. Diónyi golyókat formázzuk a lehült masszából, majd egy órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk bevonni a golyókat. A fehér csokit az étolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd egy mártóvilla segítségével egyesével bemártjuk a golyókat a csokiba. A desszert tetejét egy-egy szem mazsolával díszítjük, tálalásig pedig tartsuk hűtőben. Ebből a mennyiségből megközelítőleg 32 db készíthető. 

MOGYORÓVAJAS CSOKIGOLYÓ 

RIZSES CSOKIGOLYÓ 

A TÖKÉLETES ZSERBÓGOLYÓ: A RECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL - VIDEÓ! 

 

Megjegyzés

Ez egy végtelenül egyszerű, nagyon finom sütés nélküli édesség. Az alapanyagok beszerzésére fordítsunk nagy figyelmet, hogy valóban GM legyen az elkészült édesség! Így szezonjában akár friss gesztenyéből is készülhet. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss