Elkészítés: A vajat jó habosra keverem a sóval.
Felfuttatom az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral. A lisztet beleöntöm a tálba, összeállítom a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással.
A tésztát 8 egyenlő részre vágom. Egy-egy adagot tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok, négyet megkenek a sós vajjal, a maradék kinyújtott kerek tésztalapokkal beborítom. Négyfelé vágom, és ezután minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem a cikkeket. Meg lehet tölteni sajttal, sonkával. Tojássárgájával megkenem mindegyik tetejét, tetszés szerint szezámmagot, reszelt sajtot, köményt lehet rászórni.
200 fokos sütőben 1 óra pihentetés után megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre