Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégváró sós kiflik

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először a margarint jó habosra keverjük 1 evőkanál sóval, majd az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral.

A lisztet egy tálba mérjük, és összeállítjuk a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapunk.

A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtunk, és kitesszük oldalra, a gyúródeszka szélére, majd megkenjük a sós margarin 1/4 részével. Egy másik kerek lappal beborítjuk.
Előbb 4 felé, majd minden negyedet még 3 részre vágunk. A cikkeket a szélesebb részüktől kiindulva szorosan feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.

Tepsibe tesszük, tojással megkenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk. 1 órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss