Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben, a lisztben elmorzsoljuk a 10 dkg margarint, hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejfölt, és ezután a felfuttatott élesztőt. Jól összedagasztjuk, és kb. 1,5 órát kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk és megkenjük margarinnal, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Felcsavarjuk, mint egy kalácsot, fóliába csomagoljuk a tésztát, és hűtőbe rakjuk.
Másnap a tésztát kinyújtjuk fél centi vastagra, megkenjük 1 tojással, megszórjuk sajttal, és kockákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre