Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégváró sajtkrémes falatkák

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,5-2 dl langyos tej
  • 50 dkg finom liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 1 mk só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg tömlős sajtkrém
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 db kápia paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A sütés előtti kenéshez:
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a vajjal és a sóval, majd kelesztőtálba tesszük, és letakarva, meleg helyen kb. 35 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A tésztát kilisztezett deszkára tesszük, és kettévágjuk. Az egyik darabot kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, és megszórjuk a reszelt sajttal, a felaprított paprikával és petrezselyemzölddel. Végül feltekerjük, mint a bejglit. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd a felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk a tekercsből. A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a másik cipóval is ugyanígy járunk el.
  4. Hideg sütőbe téve 200 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

15 EGYSZERŰ ÉDES ÉS SÓS VENDÉGVÁRÓ >>> 

 11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

Megjegyzés

Hideg sütőbe téve szépen megkelt, ahogy melegedett a sütő. Jó étvágyat kívánok hozzá! Nagyon finom, sós vendégváró. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss