Vendégváró sajtkrémes falatkák

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a vajjal és a sóval, majd kelesztőtálba tesszük, és letakarva, meleg helyen kb. 35 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A tésztát kilisztezett deszkára tesszük, és kettévágjuk. Az egyik darabot kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, és megszórjuk a reszelt sajttal, a felaprított paprikával és petrezselyemzölddel.
  3. Végül feltekerjük, mint a bejglit. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd a felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk a tekercsből. A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a másik cipóval is ugyanígy járunk el.
  5. Hideg sütőbe téve 200 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Hideg sütőbe téve szépen megkelt, ahogy melegedett a sütő. Jó étvágyat kívánok hozzá! Nagyon finom, sós vendégváró. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss