Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a vajjal és a sóval, majd kelesztőtálba tesszük, és letakarva, meleg helyen kb. 35 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát kilisztezett deszkára tesszük, és kettévágjuk. Az egyik darabot kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, és megszórjuk a reszelt sajttal, a felaprított paprikával és petrezselyemzölddel.
Végül feltekerjük, mint a bejglit. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd a felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal.
Egy nagyobb pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk a tekercsből. A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a másik cipóval is ugyanígy járunk el.
Hideg sütőbe téve 200 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.