Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégváró juhtúrós rudacskák

MME MME
75 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk megkelni. Egy enyhén lisztezett gyúródeszkán alaposan összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a juhtúrót és a tojásokat.(Figyelem: az egyik tojás fehérjéjét tegyük félre a sütemény megkenéséhez!).

A lisztes keverékhez adjuk a megkelt élesztőt, egy kiskanálnyi sót, majd sima tésztává dolgozzuk és hagyjuk megkelni.

A tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt kinyújtjuk fél centiméter vastagságúra. A tésztalapokat felvágjuk rudacskákra, amelyeket még a deszkán megkenünk tojásfehérjével, és megszórjuk köménymaggal és durva szemű sóval.

A tésztarudacskákat egy sütőpapírral bevont tepsire tesszük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük, amíg rózsaszínűre lesz, majd süssük még egy kis ideig alacsony lángon.

Megjegyzés

Mivel a juhtúró igen sós, a tészta sózásakor figyelj arra, hogy egy kiskanálnyi mennyiségnél ne adj hozzá több sót! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss