Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégváró húsvéti koszorú

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 db húsleveskockát 1 dl vízben felfőzünk, 3 teáskanál zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne az előkészített hozzávalókat.

Egy kuglófformát (szavarin, koszorúforma is lehet) fóliával kibélelünk, és belesimítjuk a masszát, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle.

Hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető.

Felszeletelve, salátaágyon vagy díszkáposzta levelekre helyezve (a szép sötétzöld kelkáposztacsíkok is jól kiemelik), petrezselyemzölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprika csíkokkal díszítve tálaljuk. Ha koszorúformába készítettük, felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk, közepébe majonézes kukoricát rakunk.

Megjegyzés

Szépen mutat benne még a laskára vágott piros és zöld paprika, pár kocka piros alma héjastól, de kukoricával is gazdagíthatjuk. Ha kihűlt, bevonhatjuk sáfránnyal színezett zselatinnal, amit ecsettel kenünk rá. Így a szeletek is egybe maradnak és mutatósabb.
- rolvisa

Ezek is érdekelhetnek

Friss