Elkészítés: 1 db húsleveskockát 1 dl vízben felfőzünk, 3 teáskanál zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne az előkészített hozzávalókat.
Egy kuglófformát (szavarin, koszorúforma is lehet) fóliával kibélelünk, és belesimítjuk a masszát, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle.
Hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető.
Felszeletelve, salátaágyon vagy díszkáposzta levelekre helyezve (a szép sötétzöld kelkáposztacsíkok is jól kiemelik), petrezselyemzölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprika csíkokkal díszítve tálaljuk. Ha koszorúformába készítettük, felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk, közepébe majonézes kukoricát rakunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre