hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégmarasztaló diós-sajtos pogácsa

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg finomliszt
  • 15 dkg főtt, áttört burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg libazsír
  • 8 dkg durvára darált dió
  • 1 tojás
  • 1 csomag instant élesztő
  • pici cukor
  • 1 lapos evőkanál só
  • 1,5 dl tej, tejföl vagy kefir
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • durvára darált dió
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A kenyérsütőgépbe minden hozzávalót egyszerre beletettem, bekapcsoltam (menet közben 10 perc után megnézem mindig a tészta állagát, és ha nem gombóc formában van, akkor javítok rajta, pl. ha nagyon nedvesnek tűnik, lisztezem, ha inkább száraznak, akkor tejet vagy zsiradékot, esetleg még 1 tojást adok hozzá), és 1,5 óra múlva egy zsíros, puha tésztát veszek ki belőle.

Asztalra borítva egyszer kinyújtom és összehajtogatom, de többször szerintem felesleges. A sütőt 200 C fokra előmelegítem.

1,5-2 cm-re újból kinyújtom, és közepes méretű pogácsákat szaggatok ki belőle, nekem 2 tepsinyi lett.

A pogácsákat tepsire teszem, tetejüket megkenem egész tojással. Mindegyik pogácsára teszek még durvára darált diót és sajtot is. De lehetne mandulalapokat vagy mandulapálcákat, csak sajtot, esetleg mákot is hinteni rá.

200 C fokon 20-22 perc alatt közepesen barnára sütöm. A sütési hőmérséklet függ a pogácsák méretétől. Ha kisebbeket szaggatunk ki, akkor kevesebb idő is elég neki. Azért kell legalább 190-200 C fok, hogy megsüljenek a pogácsák, de ne száradjanak ki. (Főleg az aprókra kell figyelni!)

Megjegyzés

Libazsírt is és vajat is tettem hozzá, mert volt itthon, de bármilyen zsiradék jó hozzá: 25 dkg.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss