Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egymásnak adják a vendégek a vécé kilincsét a Starbucks új kávéja után

default user icon
MME
Már megjelenése előtt hatalmas reményeket fűzött új kávéjához a Starbucks, ugyanis a cég úgy gondolta, ezzel világszerte alapjaiban fogja megváltoztatni a kávéfogyasztási szokásokat. A remény azonban most szertefoszlani látszik, mivel a legtöbb vendég a kóstolás után hanyatt-homlok rohan a vécére.

A Starbucks új termékcsaládjának lényege, hogy a cég a már jól ismert kávéit egy kanál minőségi, hidegen sajtolt, extra szűz olívaolajjal igyekszik feldobni. A cég Oleato névre hallgató innovációja azonban kissé kisiklani látszik, így akár joggal mondhatnánk azt is, hogy bizony most nyakig ülhet abban a bizonyosban Brady Brewer, a cég marketingvezetője. Szerinte ez a Starbucks egyik legnagyobb újítása az elmúlt évtizedekben.

A visszajelzések szerint a vendégek egyáltalán nincsenek elragadtatva az olívaolajjal átitatott kávéktól, mivel többen is arról számoltak be, hogy az első kortyok elfogyasztása után azonnal megrohamozták a toalettet a hirtelen jött hasmenés miatt. Ennek fényében egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a kávézó megreformálná a kávéfogyasztási szokásokat az Oleatóval.

A közösségi oldalak szinte felrobbantak a kóstolásokat követő élménybeszámolók után. Egy irritábilis bél szindrómás kommentelő azt írta, hogy bottal sem nyúlna hozzá, míg egy másik azzal viccelődött, hogy még működhet is a dolog, ha egy új súlycsökkentő kávéként reklámozná a cég. A Redditen sem voltak elragadtatva az új kávékülönlegességtől. Az egyik felhasználó egyenesen utálja, mert az olaj egy perc alatt kiválik az italból, egy gusztustalan sárga folt képezve a kávé tetején – szúrta ki a CNN.

Az ember szervezete egyébként nem véletlenül reagál így az Oleatóra. Az olívaolaj és a hozzá hasonló olajok ugyanis kiválón működnek székrekedés esetén, mivel felpuhítják a székletet. A kávé pedig elve serkentő hatással van a belekre, a benne lévő koffein miatt. Egy táplálkozási szakértő szerint bizony hashajtó hatással bír a kávé abban az esetben is, ha magas zsírtartalmú ételeket vagy italokat fogyasztunk mellé. Egy olajjal átitatott kávés ital akár 34 gramm zsírt is tartalmazhat, így senki ne csodálkozzon a lehetséges végeredményen.

Az Oleato egyébként még februárban debütált Olaszországban, azóta pedig már az Egyesült Államokban is megtalálható, és csak idő kérdése, hogy az egész világon elérhető legyen a Starbucks üzleteiben.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss