Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velőscsont fokhagymás pirítóssal

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 velőscsont
  • 50 dkg marhaszegy
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • kevés zellergumó vagy zellerzöld
  • szemes bors
  • Valamint:
  • pirítós kenyér
  • fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A csontok végeit besózzuk, hagyjuk 20-30 percet, majd a lemosott hússal együtt hideg vízben főni tesszük. Leszedjük a habját, ahányszor csak képződik a tetején.

Megtisztítjuk a zöldségeket, s mikor már nincs több vastag hab, beletesszük, nem daraboljuk, egészben kerülnek a levesbe. Mikor a gyökeres zöldségek és a hús is puha, sózzuk kóstolással, mert ebből a sót kivenni már nem lehet.

Kiszedegetjük a zöldségeket, a húst és a csontokat. A levet leszűrjük.

A velőscsontokat azonnal, forrón tálaljuk, fokhagymás pirítóssal, sok feketeborssal.

Megjegyzés

Minél frissebben kerül a asztalra, annál ízletesebb. A levest külön tálaljuk a hússala zöldségekkel. - SanchoKA

Ezek is érdekelhetnek

Friss