Elkészítés: A töltelékhez az olajon megdinsztejük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a megmosott, megtisztított, feldarabolt agyvelőt, és gyakran megkevergetve pár perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet és az aprított zöldpetrezselymet, felöntjük a tejjel, és még pár percig főzzük, amíg a liszt is megfő. Sózzuk, borsozzuk.
Közben bekeverjük a palacsintatésztát: a tojásokat a liszttel és a tejjel, az ásványvízzel és az olajjal. Sózzuk! A masszához annyi ásványvizet használjunk, amennyitől megfelelő sűrűségű lesz. Fontos, hogy a palacsintatésztát hűtőben legalább egy fél órát pihentessük. Utána kisütjük a palacsintákat.
Minden palacsinta közepébe 1-1 jó kanál tölteléket teszünk és összehajtogatjuk, majd panírozzuk, és forró olajban kisütjük.
Salátával tökéletes főétel is lehet!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre