Velős rántott palacsinta

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • vöröshagyma
  • agyvelő
  • olaj
  • liszt
  • bors
  • zöldpetrezselyem
  • tej
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás
  • bors
  • liszt
  • tej
  • ásványvíz
  • olaj
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez az olajon megdinsztejük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a megmosott, megtisztított, feldarabolt agyvelőt, és gyakran megkevergetve pár perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet és az aprított zöldpetrezselymet, felöntjük a tejjel, és még pár percig főzzük, amíg a liszt is megfő. Sózzuk, borsozzuk.

Közben bekeverjük a palacsintatésztát: a tojásokat a liszttel és a tejjel, az ásványvízzel és az olajjal. Sózzuk! A masszához annyi ásványvizet használjunk, amennyitől megfelelő sűrűségű lesz. Fontos, hogy a palacsintatésztát hűtőben legalább egy fél órát pihentessük. Utána kisütjük a palacsintákat.

Minden palacsinta közepébe 1-1 jó kanál tölteléket teszünk és összehajtogatjuk, majd panírozzuk, és forró olajban kisütjük.

Salátával tökéletes főétel is lehet!

Megjegyzés

Amikor a sütnivalót a forró olajba tesszük, lefedjük, amíg szép rózsaszínű lesz, majd megfordítjuk, és akkor már fedő nálkül sütjük tovább. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss