Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velős pacalpörkölt

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pacalt tenyérnyi nagyságra vágva megabáljuk, a levét háromszor leöntjük. Kihűlve lefaggyúzzuk, majd hideg vízben megmossuk, utána kb. 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.

A hagymát apró kockára vágjuk, zsírban
megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk, és beletesszük a pacalt. Kevés víz hozzáadásával fedő nélkül főzzük. Mikor felforrt, beletesszük a sót, a ceruzapaprikát, a fokhagymát, az egész borsot, a babérlevelet.

Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megtiszított, nagyobb darabokra vágott velőt, vigyázni kell, hogy szét ne essen, lassan forgassuk.

Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss