Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velencei karnevál torta

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A sárga piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek Extra süteményliszt
  • 1 csipet só
  • 1 db narancs reszelt héja
  • A barna piskótához:
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan (keserű) kakaópor
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • A forma kikenéséhez:
  • szükség szerint vaj
  • szükség szerint finomliszt
  • 1 db narancs járulékos anyag(díszítészsírpapír
  • A narancssziruphoz:
  • 2 db narancs (60 dkg),
  • 30-40 dkg kristálycukor
  • A krémhez :
  • szükség szerint maradék piskótalap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag fehér csokoládés pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • ízlés szerint reszelt narancshéj
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg zselatinpor
  • 1 dl víz
  • 1/2 narancs
  • A habtöltelékhez:
  • 8 dl zsíros habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg zselatinpor
  • 1 dl víz
  • 1/2 narancs

Elkészítés

  1. A sárga piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, csipet sóval. A narancshéjat hozzáadjuk, a tojássárgákat egyenként belekeverjük, a lisztet rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát. Csatos kivehető aljú legyen.) kivajazunk, zsírpapírból kivágunk megfelelő átmérőjű kört és belehelyezzük a formába, majd a masszát egyenlő vastagságban rásimítjuk. Ugyanígy járunk el a kakaós piskótával. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük ami kb. 20 perc a piskótánál, 15 perc a kakaósnál légkeverésesben. A kihűlt sárga piskótát 3 lapba vágjuk. Az egyiket tálcára tesszük. A kakaós piskótát szintén külön tesszük. A narancs sziruphoz a narancsokat alaposan megmossuk. A cukrot egy edénybe öntjük, 1 narancsot kifilézünk és apró kockára vágjuk. A másik 2 narancs levét kifacsarjuk és a cukorra öntjük.De előtte az egyik narancs héját lereszeljük.A fehér csokoládés pudingot megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az egyik piskóta lapot apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a szintén feldarabolt csokis kandírozott narancshéjat, a zselatinfix-el összedolgozott,és felvert tejszínhabot, és a kihűlt pudingot. A reszelt narancshéját tálkába tesszük a zselatinokat előkészítjük.A szirupot addig főzzük míg el nem olvad a cukor.Kicsit hagyjuk kihűlni.A habtöltelékhez a tejszínt a cukorral reszelt narancs héjával kemény habbá verjük.A zselatinport a vízben hozzáadva a fél narancs kifacsart levét is,addig melegítjük, míg fel nem oldódik.Ha kihűlt kicsit hozzákeverjük. Az egyik piskóta lapot visszahelyezzük a torta formába,és meglocsoljuk sziruppal.Megkenjük az 1/3-ad részével.Erre helyezzük a kakaós piskóta lapot,szintén meglocsoljuk a sziruppal, majd a krém 2/3-ad részét is erre kenjük.Befedjük a piskóta lappal amit szintén meglocsoltunk sziruppal.Az utolsó 3/3-ad rész krémmel befedjük,és egyenletesen elkenjük. A tejszínhabbal bevonjuk a tortát az oldalát is.A tetejét habrózsával díszítjük. Cifrázzuk csokimázzal.Locsolunk a maradék szirupból rá. A tetejére negyedelt narancs szeleteket, csokis kandírozott narancs héjjal díszítjük.A hűtőbe tesszük dermedni. A tortát forró vízben mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

A szülinapomra sütöttem meg ezt a tortát. Régóta szerettem volna már, mivel imádjuk a krémes tortákat.Az ötlet az Internetről jött, de a magam ízlésére igazítottam. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss