A csokoládét lereszeljük, (2 evőkanálnyit félreteszünk) hozzáadjuk az összemorzsolt Amarettit, a darabos mandulapelyhet, majd 1-2 ek mandulalikőrrel összekeverjük.
Habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal, majd az áttört túróval tovább keverjük. Lazítjuk a 2 tojásfehérjéből felvert kemény habbal. Végül beletesszük a csokis keveréket és a kandírozott gyümölcsöt.
A forma aljára és oldalára rakjuk a babapiskótát, megkenjük a mandulalikőrrel, majd belekanalazzuk a krémet. A krém tetejére is rakunk babapiskótát, és szintén megkenjük likőrrel. Fagyasztóba rakjuk pár percre, majd tálalásig a hűtőben tartjuk.
Szervírozás előtt a tetejét megszórjuk a félretett csokireszelékkel és gyümölccsel vagy olvasztott csokival, illetve a maradék mandulával.
A formát béleljük ki fóliával, így könnyebben kiborítható a süti. Pár napig a fagyasztóban is tárolhatjuk, azonban fogyasztás előtt kb. 30 perccel előbb vegyük ki, hogy lágyuljon. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!