Elkészítés: Megkeressük kedvenc levesesfazekunkat, beleöntünk két liter vizet, és elkezdjük főzni a nett kis kockákra vágott füstölt nyelvet. Ha már félig puha, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott vegyes zöldséget és az előző este beáztatott, leszűrt babot. Lefedjük, és lassú tűzön készre főzzük.
Ha már jó, kicsi kék lábaskánkban a reszelt vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, némi olaj és liszt segítségével világosbarna rántást készítünk, és a szokott módon berántjuk levesünket.
Már csak annyi maradt hátra, hogy az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kisüssük, és a finomra vágott petrezselyemzölddel együtt a levesbe tegyük, valamint még borsó nagyságú csipetkével gazdagítsuk.
Tálaláskor locsoljuk meg bőven tejföllel, és kínáljunk mellé friss, puha kenyeret, valamint ne felejtsünk el körülnézni valami jó kis Kőszeg-hegyaljai házi bor után.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre