Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vékony pizzatészta

5/5
85 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A vékony tésztás pizza elkészítéséhez a meleg vízbe tesszük az élesztőt és az olívaolajat, majd jól elkeverjük.
  2. Keverőtálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót. Hozzáöntjük az élesztős vizet, és jól eldolgozzuk. Rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. A pizzatésztát félretesszük, és meleg helyen kb. 60-70 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Olívaolajjal kikent pizzasütőre helyezzük. Eligazgatjuk a széleket.
  5. Ízlés szerint paradicsomszósszal és tetszés szerinti feltéttel rakjuk meg.
  6. 220-250 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Eredeti olasz vékony pizzatészta recet. - Priscilla4

Ezek is érdekelhetnek

Friss