A paprikát héjastul megsütjük, majd meghámozzuk, szűrőbe tesszük, lecsepegtetük és -turmixoljuk. Ugyanezt tesszük a padlizsánnal is.
A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és lassú tűzön üvegesre dinszteljük, közben sós vízben puhára főzzük a babot, és lecsepegtetjük.
A hagymára öntjük a paprika- és padlizsánpasztát, ráöntjük a paradicsomlevet, ízesítjük a fűszerekkel, és nagyon lassú tűzön, gyakran megkevergetve addig főzzük, amíg a massza besűrűsödik. Akkor hozzáadjuk a főtt babot is, és még 15 percet főzzük.
Tiszta, száraz üvegekbe szedjük, először vizes dunsztba tesszük, majd 24 órára száraz dunsztba.
A paprikákat tepsiben, forró sütőben feketére sütjük (azért vigyázzunk, ne égjenek szét). Sütés közben megforgatjuk, majd lábasba szedjük, megsózzuk, és lefedve legalább 5 percet pihentetjük. A képződő gőz hatására a paprika bőre fellazul a húsától. Utána hideg vízbe dobjuk és lehúzzuk a héját.
Télen finom reggeli, vacsora, uzsonna. - sildiko2
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!