Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegyes savanyúság

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kis patiszon
  • 2 db répa
  • fél fej karfiol
  • 6-8 db apró uborka
  • 10-12 db gyöngyhagyma
  • 1-2 TV paprika
  • 1 cikk káposzta
  • 1 marék zöld koktélparadicsom
  • A savanyúság levéhez:
  • 2 l víz
  • 10 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál kénpor
  • 3 dl 10%-os ecet
  • bors
  • babérlevél

Elkészítés

Elkészítés: A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével feltesszük a tűzre, közben a zöldségeket megpucoljuk, és a kívánt méretű és formájú szeletekre vágjuk, majd beletöltjük a befőttes üvegekbe.

Amikor a lé felforrt, levesszük a tűztől, meg kell várni, míg kihűl, s csak utána lehet ráönteni a zöldségekre. Az ecetet NE rakjuk bele a lébe, amíg az forr, csak amikor már levettük a tűzről, vagy amikor már kihűlt.

Miután nyakon öntöttük a lével, légmentesen lezárjuk az üvegeket, és szépen felsorakoztatjuk a kamra polcára őket. Felbontás után nem kell hűtőben tartani, mert nem romlik meg. Ha marad pluszban a savanyúság levéből - márpedig valószínűleg marad -, akkor akár felhasználható egy másik adag savanyúsághoz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss