Előkészítés: A rizst forró currys vízben puhára főzzük, a lábossal együtt hidegre tesszük, és becsomagoljuk egy konyharuhába. A sonkát karikára vágjuk, és az 1 evőkanál olajon kicsit megpirítjuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A zöldborsót puhára főzzük. A paprikákat megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Az olívabogyókat felvágjuk apróbb darabokra.
Elkészítés: A rizshez keverjük a majonézt és a maradék 1 evőkanál olajat, az olívabogyókat, a sonkát és a zselatin felét. Hűtőbe tesszük, hogy aszpikos legyen. Hozzákeverjük a maradék zselatint, a paradicsomot, a zöldborsót és a paprikát, majd 12 órára visszatesszük a hűtőbe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre