A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, a vaníliás cukrot, illetve egy egész tojást és egy tojás sárgáját. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A linzer tészták egy részét megkenjük a felvert tojás fehérjével és megszórjuk darált dióbéllel. A linzer karikákat kisütjük és kihűtjük. A szaggatásból kimaradt tésztákat egyéb formákkal kiszaggathatjuk, kisüthetjük.
A kisült linzert kihűtjük és betöltjük házi sárgabarack lekvárral. A kész, nem diós tetejű linzereket csokival díszítjük. Ehhez az étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, majd a linzerek egy részét kanál segítségével, gyors mozdulatokkal csorgatjuk, a linzerek másik részét pedig az olvasztott csokiban óvatosan megforgatjuk.