Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral, csipet sóval. Majd hozzáadjuk a margarint, amellyel összemorzsoljuk. Végül hozzáadju a tojásokat és annyi tejfölt, amennyit a massza felvesz.
2 lapot nyújtunk a tésztából. Az egyik lapot lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk búzacsírával. Rászórjuk az előkészített gyümölcsöket, meghintjük kristálycukorral és őrölt fahéjjal, majd befedjük a másik lappal, aminek az egyik oldalát szintén megkenjük lekvárral, így jobban tapad.
A tetejét megkenjük a felvert tojással,
megszurkáljuk villával, és a körülbelül 210 Celsius-fokra előmelegített sütőben, melynek hőfokát később mérsékeljük, készre sütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és tejszínhabbal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!