Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegyes gyümölcsös-fehércsokis torta

120 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez 9 dkg cukrot adunk, és habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk 26 dkg cukrot, a tejet, az olajat és a vaníliás cukrot. alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojásfehérjét elkeverjük a sárgájával. A keveréket egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 160 fokon tűpróbáig sütjük. Amint kész, 3 részre vágjuk.
  2. A fehér csokis krémhez a csokit darabokra törjük, 2 dl habtejszínt felmelegítünk, majd ráöntjük, elkeverjük. Hűtőben pihentetjük 4-5 órán keresztül, majd hozzáadunk 1 dl habtejszínt és a mascarponét. Elkeverjük, majd a hűtőben pihentetjük.
  3. Az erdei gyümölcsös habhoz a gyümölcsöt a cukorral felforraljuk, majd botmixerrel leturmixoljuk. A lapzselatint 5 perc áztatás után hozzáadjuk, a habtejszínt felverjük, majd összekeverjük. Fagyasztóban 3 órán keresztül pihentetjük.
  4. Az epres zseléhez a gyümölcsöt a cukorral felforraljuk, majd leturmixoljuk. Az előáztatott lapzselatint hozzáadjuk, majd fagyasztóban 3 órán keresztül pihentetjük.
  5. A vajkrémhez a tojásfehérjében a cukrot vízgőz felett elolvasztjuk, majd habverővel kihűlésig verjük, ekkor hozzáadjuk a vajat. Hűtőben 3 órán keresztül pihentetjük.
  6. A torta összeállításához tálcára rakjuk a hozzávalókat. Az alsó piskótát megkenjük a fehér csokis krémmel, majd az erdei gyümölcsös habkrémet rárakjuk. Megkenjük a krémmel, majd rátesszük a piskótát. Ezt is megkenjük vékonyan krémmel, és az epres zselét ráhelyezzük. Ismét krémezzük, majd piskótával fejezzük be. Pár óra hűtőben pihentetés után a svájci vajkrémmel burkoljuk, majd díszítjük.
  7. Én habcsókot készítettem hozzá, élő virággal és ehető gyöngyökkel díszítettem. A vajkrémet gél állagú ételfestékkel színeztem, így még látványosabbá vált a végeredmény. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss