Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegetáriánus töltött bagett

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A színes paprikát, a lilahagymát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.

A bagettek végeit levágjuk, a kenyérbelet kikaparjuk, ezeket tejbe áztatjuk.

A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, a megsózott paprika-hagyma-zeller keveréket, borsozzuk, majd a tejbe áztatott, darabolt bagettvégeket, a bagett tépkedett közepét és a reszelt sajtot. Ha véletlenül nagyon kihűltek volna a főtt zöldségek, enyhén melegíthetünk rajta, majd jól elkeverjük. Ha nagyon összeállt, kevés vajat még adhatunk hozzá. Sűrű, egynemű masszát kell kapnunk. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A lyukas bagett egyik végét négyrét hajtott alufóliával lezárjuk, majd a másik végén kiskanállal a masszából adagolunk bele. Minden töltéskor a bagett alufóliával borított végét ütögessük az asztal lapjához, hogy a töltelék tömörödjön. Fontos, hogy a bagett belét úgy vágjuk ki, hogy közepén át tudjunk látni, és semmi ne akadályozzon bennünket abban, hogy minél több masszát tudjunk a bagett közepébe tölteni.

Az így elkészített töltött rudak hűtést igényelnek, így a massza a közepükön szilárdabbá válik, és mire vendégeink megérkeznek, 1-1,5 centis töltött, bagett szeletekkel várhatjuk őket.

Ezek is érdekelhetnek