1 üveg gyümölcslekvár (cukormentes szeder, áfonya vagy meggylekvár)
Elkészítés
A piskótához külön-külön összekeverjük a száraz majd a nedves alapanyagokat, ha ezzel megvagyunk akkor fakanállal összekeverjük a kettőt, 10 perc pihentetés után tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Mielőtt kivennénk a végezzünk tűpróbát a piskótán. Ha elkészült vegyük ki és hagyjuk hűlni.
A datolyát, ha szükséges kimagozzuk, majd alaposan megmossuk a naranccsal együtt. A pudingot a tasakon található előírás szerint megfőzzük tejjel és az eritrittel vagy cukorral. A datolyát és a narancs reszelt héját egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáöntünk 2-3 decit a pudingból, beletesszük a rumaromát és alaposan turmixoljuk össze. Az így kapott masszát hozzákeverjük a maradék pudinghoz.
A tortát a tortaformából óvatosan kivesszük, egy cérna segítségével óvatosan kettévágjuk. Az alsó réteget visszatesszük a tortaformába, elkenjük rajta a lekvárt, majd ráhelyezzük a felső piskóta réteget. Az 1 teáskanál agar agar port 1 deci hideg vízben elkeverjük, felforraljuk és folyamatosan kevergetve a forrástól számítva 1 percig főzzük, majd hozzákeverjük a datolyás-vaníliakrémhez, és megkenjük vele a piskótát. A tortát a megpucolt narancs szeleteivel is díszíthetjük. A tortát a hűtőbe tesszük néhány órára, de akár az egész éjszakára.