25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
1 csomag sütőpor
18 dkg teljes értékű nádcukor
vanília
8 dkg kókuszzsír
4 dl mandulatej vagy rizstej
1/2 db citrom héja
csokoládés réteg:
10 ek kakaó
10 dkg kókuszzsír
15 dkg nádporcukor
3 dl mandulatej vagy rizstej
külső réteg:
25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A tészta száraz hozzávalóit, a kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és a nádcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, a kókuszzsírt és a mandulatejet, valamint a citrom reszelt héjját és lágy mozdulatokkal összekeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát felvágjuk.
A csokoládés réteg hozzávalóit egy edénybe tesszük és felfőzzük. A forró csokoládéba villával belemártogatjuk a piskótakockákat, majd megforgatjuk a kókuszreszelékbe.
A tojásmentesség alap az édességeimnél és ugyan mi fogyasztunk tejterméket - erről már régebben írtam, hogy mi az ájurvéda álláspontja a tejfogyasztásról ( a cikket dr. Frawley tollából itt olvashatod) - de sokszor készítek vegán édességeket. A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára. Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:) - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!