Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegán kókuszkocka (tej- és tojásmentes)

45 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
  • 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg teljes értékű nádcukor
  • vanília
  • 8 dkg kókuszzsír
  • 4 dl mandulatej vagy rizstej
  • 1/2 db citrom héja
  • csokoládés réteg:
  • 10 ek kakaó
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 15 dkg nádporcukor
  • 3 dl mandulatej vagy rizstej
  • külső réteg:
  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit, a kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és a nádcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, a kókuszzsírt és a mandulatejet, valamint a citrom reszelt héjját és lágy mozdulatokkal összekeverjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát felvágjuk.
  3. A csokoládés réteg hozzávalóit egy edénybe tesszük és felfőzzük. A forró csokoládéba villával belemártogatjuk a piskótakockákat, majd megforgatjuk a kókuszreszelékbe.

KÓKUSZKOCKA MÁSKÉPP >>> 

 

Megjegyzés

A tojásmentesség alap az édességeimnél és ugyan mi fogyasztunk tejterméket - erről már régebben írtam, hogy mi az ájurvéda álláspontja a tejfogyasztásról ( a cikket dr. Frawley tollából itt olvashatod) - de sokszor készítek vegán édességeket. A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára. Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:) - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss