A tésztához a lisztet tálba szitáljuk. Összekeverjük a kristálycukorral és a sóval. Hozzádolgozzuk a margarint, majd hozzákeverjük az előzőleg 1 kanál cukorral és kb. 1 dl langyos zabtejben feloldott és felfuttatott élesztőt. Végül hozzáadjuk a maradék langyos zabtejet is. Kb. 5-7 percig dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a margarint kissé megolvasztjuk. Hozzáadjuk a a porcukrot, a kakaóport, a zabtejet és az étkezési keményítőt. Addig keverjük, amíg sűrű, csomómentes, homogén krémet kapunk.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Lisztezett munkalapon mindegyiket tégalalap alakúra és kb. fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és, mint a bejglit, felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Konyharuhával letakarva kb. 15-20 percet pihentetjük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Betoljuk a kalácsokat a forró sütőbe, és 20-30 percig pirulásig sütjük.
A házi zabtej elkészítéséhez a zabpelyhet a cukrokkal és kb. 4 dl vízzel trumixgépben 1,5-2 perc összeturmixoljuk helyezzük, majd enyhén lyukacsos anyagon keresztül átszűrjük. A sűrű “tejet” felöntjük a maradék vízzel. Fogyasztás előtt ajánlott alaposan felrázni.