Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos csokoládétorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 22,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 1,5 tk kávépor
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 375 ml víz
  • 7,5 dkg kókuszolaj
  • 25 dkg barna cukor
  • 1,5 tk almaecet
  • A mázhoz:
  • 60 ml frissen facsart narancslé
  • 2,5 dkg kókuszvaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 1,5 tk kakaópor
  • 1,5 tk kávépor
  • 1 tábla keserű csokoládé

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortához először a száraz alapanyagokat összevegyítjük egy tálban. Egy másik tálban a kókuszvajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, a barna cukrot és az ecetet. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól összedolgozzuk. Kivajazott, kapcsos torta formába öntjük. Az igen híg masszát előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.
  2. Közben elkészítjük a narancsos csoki mázat, ehhez a narancs levet és a kókuszvajat gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot, kakaóport és a kávéport. Végül az összetördelt keserű csokoládét tesszük bele. Gőz fölött sima állagúvá keverjük, majd félre tesszük hűlni. A kihűlt tortára csurgatjuk a mázat és reszelt narancshéjával díszítjük.

13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ >>>

11 EGYSZERŰ ÉS ELRONTHATATLAN TORTA >>>

 

Megjegyzés

Tipp: Jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, amit ízlés szerint keverhetünk a tésztába. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss