Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegán császármorzsa almával

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A megmosott mazsolát a rumba áztatjuk. A tálba szitált lisztet elvegyítjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, majd robotgép habverőjével alacsony fokozaton belekeverjük a szójatejet és a szódát vagy az ásványvizet.
  2. A meghámozott almákat a magház eltávolítása után nagyon vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket a tésztamasszába forgatjuk.
  3. Nagy serpenyőben vagy palacsintasütőben felforrósítunk 2 ek margarint. Egyenletesen rátöltjük az almás tésztamasszát, és közepes tűzön hagyjuk megszilárdulni. Ezután két villa segítségével nagy darabokra szabdaljuk, majd a darabokat átfordítjuk. A maradék margarint a serpenyőbe tesszük és habzásig melegítjük. A nagy smarnidarabokat összeforgatjuk a porcukor felével és a mazsolával, majd a villákkal falatnyi darabokra tépjük és megpirítjuk.
  4. Végül a császármorzsát adagonként kistányérokra halmozzuk, és megszórjuk a maradék porcukorral. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük. Almaszósszal tálaljuk.

    Még több császármorzsa >>> 

    LEKVÁROK >>>

    GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss