Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonya krémleves (vega, glutén- és laktózmentes)

75 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a fokhagymát.
  2. Pár másodpercig összefőzzük. Hozzáadjuk a megpucolt, kockákra vágott zöldségeket. (A burgonya sűrítésnek kell bele, hogy ne liszttel legyen a sűrítés.) Felöntjük  kb.1 l vízzel és a rizstejjel.
  3. 1 órán át (de ha előbb megfőnek, akkor kevesebb) főzzük és botmixerrel összeturmixoljuk. Tejföllel, ízlés szerint fűszerekkel és burgonya gnocchival tálaljuk.

 


 

Ezek is érdekelhetnek