Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vega fasírt

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kelképoszta torzsáját kivesszük, eldobjuk, a maradékot nagyon apróra vágjuk. A hagymát szintén apró kockára vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a többi zöldséget a reszelő nagyobb fogán lereszeljük. A zöldfűszereket apróra vágjuk.

Minden hozzávalót összekeverünk egy nagyobb tálban (lisztet és zabkorpát aszerint adjuk hozzá, hogy mennyire tűnik lágynak, levesesnek a massza).

A keverékből kisebb gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában (vagy zabpehelyben), és sütés közben többször forgatva, hogy belül is jól átsülhessen (hiszen, minden hozzávalót nyersen tettünk bele) kisütjük a fasírtokat.

Megjegyzés

Rizzsel és chutney-val vagy más, kissé fűszeres-édes mártással tálalom. Lehetőleg, ne hagyjuk állni a bekevert masszát sütés előtt, mert a sótól levet engednek a zöldségek! Még a fenti mennyiségekkel is hatalamas adagot ad ki. A zöldségekből ízlés szerint bármi kihagyható vagy másra cserélhető, az arányok is változtathatóak, egyéni ízlés szerint. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss