Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vasi pecsenye rizzsel és párolt karfiollal

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet (kb. 60 dkg) sertéshús (lapocka)
  • 3 dl tej
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • kb. 10 dkg liszt
  • őrölt bors
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A körethez:
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre húsleves
  • pici bors
  • 1 kisebb karfiol
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoltam, enyhén megsóztam, őrölt borssal meghintettem, majd egy tálba leraktam. Zúzott fokhagymával ízesített tejjel leöntöttem. A hűtőbe tettem a sütés előtti napon, időközben kevergettem párszor.

Másnap a lecsepegtettem róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgattam, és olajban fedő alatt lassú tűznél kisütöttem.

Közben 1 evőkanál olajon megpirítottam a rizst, őrölt borssal enyhén megszórtam, felöntöttem a húslevessel, és fedő alatt lassú tűznél hagytam kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tettem, ott dagadt készre.

A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, kissé megsóztam, 1 kanál olajon kevés víz hozzáadásával fedő alatt megpároltam.

A húst a rizskörettel és a párolt karfiollal tálaltam.

Megjegyzés

Nagyon finom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss