Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Megsózzuk egy kicsit, ezután ráütjük a tojást, hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Sűrű masszát készítünk, ha híg, tehetünk még bele lisztet, ha túl sűrű, mehet még bele tej. Fűszerezzük kevés szerecsendióval, sóval és borssal, hozzáadjuk az áttört vagy lereszelt fokhagymát is.
Ebbe a masszába belemártjuk a húsokat, majd forró olajban kisütjük.
Találásnál fokhagymás tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre