Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Variációk krumplipürére - így turbózd fel a család kedvenc köretét!

default user icon
MME
A krumplipüré az egyik legkedveltebb köret, kicsik és nagyok egyaránt szeretik. A klasszikus köretet akár csak néhány egyszerű hozzávalóval is még karakteresebbé teheted. Próbáld ki az összes változatot, és alkoss bátran újabb változatokat!

Sajttal

Krémesebbé és laktatóbbá válik a köret a reszelt vagy kockára vágott sajtoktól. Ízlés szerint választhatsz parmezánt, márványsajtot, de akár óvárival vagy trappistával is finom. Sült zöldségek mellé remek.

Olajbogyóval

Mediterrán ízvilágával kitűnő például sült hal mellé. A kimagozott fekete vagy zöld olajbogyót felaprítva keverd a pürébe. Egy kevés reszelt citromhéj hozzáadásával még pikánsabb lesz!

ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KRUMPLIPÜRÉT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Hagymával

Vörös-, illetve fokhagymával is ízesítheted a pürét. Előbbit vékonyan karikázd fel, majd forró olajban süsd ropogósra, és tálalás előtt szórd a pürére. Kínálhatod rántott hús vagy sült csirke mellé. Ha a fokhagyma mellett döntesz, miután átnyomtad, keverd a tejbe, és úgy keverd össze az áttört krumplival és vajjal. A kész pürét is ízesítheted vele: felszeletelve, kevés olívaolajon megpirítva feltétként is remek. Grillezett húsokhoz illik.

Krumplit krumplival

Főzz meg fele-fele arányban burgonyát és batátát, és így készítsd el a pürét. Édeskés ízét szeretni fogják a gyerekek, narancssárga színével pedig jól mutat a tányéron is, így a kinézetére sem lehet panasz!

Zöldfűszerekkel

A metélőhagymát, kaprot, majoránnát vagy bazsalikomot felaprítva, közvetlenül a fogyasztás előtt keverd bele. Az erősebb ízű zöldfűszereket – például rozmaringot, kakukkfüvet – egy kevés olajon párold meg, és a zsiradékkal együtt add hozzá a püréhez.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss