- A fasírtban a darált hús negyedét reszelt sárgarépával, zabpehellyel vagy kuszkusszal helyettesítheted. Ezek mindegyike fellazítja a masszát, másrészt kevesebbe is kerül.
- A beáztatott zsemlét helyettesítheted semleges ízű vagy aromás sajttal, amit előzőleg durvára reszeltél. A fűszerezés is számít, ettől függően szinte ugyanolyan alapanyagból készíthetsz mexikói, angol vagy épp olasz változatot.
- A megmaradt chips szintén különlegessé teszi a hagyományos ételt. Morzsolj durvára két maroknyit, és keverd a darált húshoz meg a többi hozzávalóhoz!
- Ha nem találsz a kamrában szikkadt zsemlét vagy kenyeret, a masszát félzsíros tehéntúróval is lazíthatod. (50 dkg darált húshoz kb. 15 dkg túrót számíts!) Még finomabb lesz, ha a só, a bors és az ételízesítő mellett 2 tk mustárral ízesíted. Ezután ugyanúgy süsd ki, mint a hagyományosat!
- Sütés közben nem esik szét, illetve nem reped meg az egybesült fasírt, ha a szokott módon elkészített húsmasszába még 1-2 ek burgonyakeményítőt keversz. Ha pedig nincs otthon friss tojás, reszelj 1 közepes nagyságú nyers krumplit a darált húshoz, azzal is kellően összeáll.