Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Variációk gyümölcskenyérre

2 5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alaptésztához:
  • 30 dkg margarin
  • 20+10 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 30 dkg liszt
  • A csokikenyérhez:
  • 6 dkg apróra vágott étcsoki
  • 6 dkg apróra vágott fehércsoki
  • 6 dkg apróra tört sózatlan mogyoró
  • A gyümölcskenyérhez:
  • 6 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
  • 6 dkg apróra vágott koktélcseresznye
  • 6 dkg apróra vágott kandírozott citrom-és narancshéj
  • A díszítéshez:
  • fehércsoki
  • étcsoki
  • mogyoró
  • csíkokra vágott cseresznye és narancshéj

Elkészítés

Elkészítés: 1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket 10 dkg cukorral verjük kemény habbá.

2. A sárgákat keverjük habosra a margarinnal és a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is. (Én a lisztnél cseréltem a robotgépet fakanálra, mert elég sűrűnek bizonyult a massza.)

3. Óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét, majd osszuk ketté a tésztát.

4. Az egyik felébe a mogyorós-csokis keveréket, a másik felébe a gyümölcsöket tegyük.

5. Kikent, kilisztezett őzgerincformába öntsük a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük. Ezután alufóliával takarjuk be, és további 5-10 percig még így süssük. Ha kihűlt, borítsuk egy deszkára és fordítsuk meg.

6. A csokis kenyeret olvasztott étcsokival kenjük be és szórjuk meg mogyoródarabkákkal. A gyümölcsös kenyeret olvasztott fehércsokival vonjuk be, és cseresznyével, narancshéjjal díszítsük.

7. Ha teljesen kihűlt és megkötött a csoki is, csomagoljuk fóliába, és próbáljuk meg karácsonyig hűvös helyen tárolni.

Megjegyzés

Ez a tésztamennyiség egy normális méretű őzgerincformára elég. Mivel nekem csak egy mini formám van (25x13x6 cm-es), ezért megfeleztem a tésztát, és 2 különböző kenyeret sütöttem belőle.
- Giuditta25

Ezek is érdekelhetnek

Friss