Elkészítés: 1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket 10 dkg cukorral verjük kemény habbá.
2. A sárgákat keverjük habosra a margarinnal és a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is. (Én a lisztnél cseréltem a robotgépet fakanálra, mert elég sűrűnek bizonyult a massza.)
3. Óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét, majd osszuk ketté a tésztát.
4. Az egyik felébe a mogyorós-csokis keveréket, a másik felébe a gyümölcsöket tegyük.
5. Kikent, kilisztezett őzgerincformába öntsük a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük. Ezután alufóliával takarjuk be, és további 5-10 percig még így süssük. Ha kihűlt, borítsuk egy deszkára és fordítsuk meg.
6. A csokis kenyeret olvasztott étcsokival kenjük be és szórjuk meg mogyoródarabkákkal. A gyümölcsös kenyeret olvasztott fehércsokival vonjuk be, és cseresznyével, narancshéjjal díszítsük.
7. Ha teljesen kihűlt és megkötött a csoki is, csomagoljuk fóliába, és próbáljuk meg karácsonyig hűvös helyen tárolni.