Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Variációk forralt borra

Egyre hidegebbek és sötétebbek az esték, ahogy lassan araszolunk az év vége felé. Különféle, házilag is könnyen elkészíthető illatos, gyümölcsös forralt borokkal azonban felmelegíthetjük didergő testünket-lelkünket, és garantáltan nem fogunk szomorkodni!
Forralt bor rummal

Hozzávalók 12 személyre: 1 narancs, 1 citrom, 1,5 l vörös bor, 10 db szegfűszeg, 2 darab fahéj, 1 vanília rúd, 8 db kardamom mag, 30 dkg cukor, 2,5 dl rum
Előkészítés: A narancsot, citromot megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés: Nagy lábasba öntjük a bort, beletesszük a fűszereket, a citromot, a narancsot, a cukrot és felforraljuk. A felforralt borhoz öntjük a rumot, és flambírozzuk, - azaz - meggyújtjuk. Amikor a láng elaludt, azonnal szervírozzuk, a fűszereket és a gyümölcsöt nem tesszük a poharakba.

Forralt bor aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók 6 személyre: 1 narancs, 3 szegfűszeg, 2 darabka fahéj, 1 kk. reszelt gyömbér, 5 dkg mazsola, 5 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 1 l vörösbor, 15 dkg kockacukor, 1 kis pohárka rum
Előkészítés: A narancsot meghámozzuk(a fehér belsejét kikaparjuk!), kis darabka héjat félreteszünk, a gyümölcshúst vékony karikákra vágjuk. A fűszereket és a félretett narancshéjat sűrű vászondarabkába kötjük, és benedvesítjük. A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket megmossuk.
Elkészítés: A bort zománcozott vagy rozsdamentes lábasba öntjük, hozzáadjuk a kockacukrot és a fűszereket. Lassú tűzön felforraljuk, míg a tetején fehér hab keletkezik (kanállal leszedjük). Hozzáöntjük a rumot, beletesszük az aszalt gyümölcsöt, a mazsolát, jól összekeverjük, és meleg helyen állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek (kb. 20 perc). Eltávolítjuk a fűszeres csomagocskát, a poharak aljára egy-egy szelet narancsot teszünk, és ráöntjük az aszalt gyümölcsös forró italt.

Fahéjas forralt bor

Hozzávalók: 3 dl vörösbor, 3 dl fehérbor, 3 dl víz, 12 dkg cukor, fahéj,  
szegfûszeg, 0,5-1 citrom leve, a díszítéshez citromkarikák 
Elkészítés: A vörös- és a fehérbort összeöntjük. A vizet a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, beleszórjuk a cukrot. Amikor elolvadt a cukor, hozzáadjuk a bort, és gőzölgésig hevítjük. Elzárjuk, majd hozzákeverjük a citrom levét.

Gyümölcsös forralt bor

Hozzávalók: 1 liter vörösbor, 8 szem szegfűszeg, 6 dkg mazsola, 5 dkg aszalt alma, szilva és /vagy meggy, 1 alma, 0,5 citrom, 5 dkg cukor, fahéj
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, majd felforraljuk. Almakarikákkal forrón kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss