Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányával töltött padlizsán

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsán végét levágjuk, a zöldséget megmossuk. Kettévágjuk, és kivesszük a belsejét egy kanál segítségével vagy karalábévájóval. Enyhén besózzuk, és olajozott tepsibe sorba rakjuk.

A gombát megmossuk, a hagymát tisztítás után felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a gombát és a padlizsánból kiszedett részt is, amit apróra vágtunk. Borsozzuk, és belevágjuk a paradicsomot és paprikát is. Ha már barnulni kezd, a szójaszószt is hozzákeverjük. Az elkészítése 5 percet vesz igénybe.

Levesszük a tűzhelyről, és megtöltjük a padlizsánokat a gombás-hagymás raguval. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.

Megjegyzés

Én alufóliával béleltem ki a tepsimet, és arra csorgattam olajat. Így nem kell attól félnem, hogy lesül a zöldségem. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss