Elkészítés: A szárított gombát langyos vízbe áztattam, majd folyó víz alatt többször leöblítettem. A sertéscombot feldaraboltam.
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároltam, rátettem a húst, fűszereztem borssal, reszelt fokhagymával, a leveskockákkal, sóval. Fedő alatt félkészre főztem, utána tettem hozzá a feldarabolt zöldségféléket és a gombát.
Amikor megpuhult, felöntöttem megfelelő mennyiségű vízzel, utánfűszereztem, a végén bazsalikommal ízesítettem.
A galuskához a tojást felvertem, sóztam, lisztet adtam hozzá és forró húslevest (ettől lesz finom puha a galuskánk). Közepes keménységű tésztát kevertem ki, és a forró, lobogó levesbe kanállal szaggattam bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre