Vargányás raguleves galuskával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • sertéscomb
  • vöröshagyma
  • húsleveskocka
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • olaj
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zellergumó
  • szárított vargánya
  • bazsalikom
  • tojás
  • húsleveslé
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A szárított gombát langyos vízbe áztattam, majd folyó víz alatt többször leöblítettem. A sertéscombot feldaraboltam.

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároltam, rátettem a húst, fűszereztem borssal, reszelt fokhagymával, a leveskockákkal, sóval. Fedő alatt félkészre főztem, utána tettem hozzá a feldarabolt zöldségféléket és a gombát.

Amikor megpuhult, felöntöttem megfelelő mennyiségű vízzel, utánfűszereztem, a végén bazsalikommal ízesítettem.

A galuskához a tojást felvertem, sóztam, lisztet adtam hozzá és forró húslevest (ettől lesz finom puha a galuskánk). Közepes keménységű tésztát kevertem ki, és a forró, lobogó levesbe kanállal szaggattam bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss