Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányás kölesgombócok fokhagymamártással

MME MME
1 4.4/5
60 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A finomra vágott póréhagymát egy kevés vajon aranysárgára pirítunk, hozzáadjuk a szeletelt vargányát, sózzuk, és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.

Az elkészült gombához hozzákeverjük az előzőleg megfőzött kölest és annyi köleslisztet, hogy formázható legyen. A masszából gombócokat formázunk, és sós vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, kissé megpirítjuk, sóval ízesítjük, hozzáöntjük a tejfölt és felforraljuk.

A megfőtt gombócokat azonnal, frissen tányérra tesszük, és a fokhagymamártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss