hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányás köles

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest a leírás alapján megfőzzük (16-18 percet ír főzési időnek, de én csak 14-15 percig főztem, mivel a gombával is pároltam).
  2. Felaprítjuk a zöldhagymát, egy lábasba egy evőkanálnyi olívaolajra tesszük, egy csipet sóval megszórjuk és egy kicsit megfonnyasztjuk. Faldaraboljuk a mirelit és a szárított vargányát, majd rádobjuk. A köles főzőlevéből 4-5 evőkanálnyit ráöntünk, és néhány perc alatt készre pároljuk.
  3. Majd hozzáadjuk a kölest, jól összekeverjuk és egy-két percnyi párolás után belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Levesszük a tűzről, és salátával tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Készíthető csiperke gombával is. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek