Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles torta

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg makaróni tészta
  • 1 cs rizslap
  • 6 db tojássárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg aszaltszilva, esetleg mazsola
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Te tejére:
  • 6 db tojás habja
  • 20 dkg porcukor
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A makaróni tésztát enyhén sós vízben fog keményre főzzük, majd elkészítjük a tölteléket: a túrót összekeverjük a tejföllel, tojások sárgájával, a cukorral (vagy az eritrittel), a citrom héjával, a vaníliás cukorral, és az aszalt gyümölccsel, hozzákeverjük, a megfőtt, hideg vízzel leöblített, lehűtött tésztát.
  2. A kerek rizslapok következnek: tortakarikát a tepsibe tesszük, a tortakarika aljára 4 db rizslapot helyezünk, amit előzőleg 1 mp-re hideg vízbe mártunk.
  3. 3 db rizslapot mártunk egy-egy pillanatra vízbe, és úgy helyezzük őket egymásra, hogy kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a töltelék egy részét és feltekerjük, mint a rétest.
  4. Óvatosan a tortakarikába helyezzük, és addig folytatjuk a roládok töltését, tortaformába pakolását, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  5. Ha marad töltelék azt a roládok tetejére kenhetjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük.
  6. Ez idő alatt a tojások fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verjük, csillagcsöves zsákba töltjük, és feldíszítjük vele a tortát. Pár percre visszatesszük a sütőbe, és forrón tálaljuk. 

Megjegyzés

Az egyszerű Vargabéles gluténmentes változata, tortaformában, akár ünnepi alkalomra is asztalra tehető. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek