A makaróni tésztát enyhén sós vízben fog keményre főzzük, majd elkészítjük a tölteléket: a túrót összekeverjük a tejföllel, tojások sárgájával, a cukorral (vagy az eritrittel), a citrom héjával, a vaníliás cukorral, és az aszalt gyümölccsel, hozzákeverjük, a megfőtt, hideg vízzel leöblített, lehűtött tésztát.
A kerek rizslapok következnek: tortakarikát a tepsibe tesszük, a tortakarika aljára 4 db rizslapot helyezünk, amit előzőleg 1 mp-re hideg vízbe mártunk.
3 db rizslapot mártunk egy-egy pillanatra vízbe, és úgy helyezzük őket egymásra, hogy kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a töltelék egy részét és feltekerjük, mint a rétest.
Óvatosan a tortakarikába helyezzük, és addig folytatjuk a roládok töltését, tortaformába pakolását, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Ha marad töltelék azt a roládok tetejére kenhetjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük.
Ez idő alatt a tojások fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verjük, csillagcsöves zsákba töltjük, és feldíszítjük vele a tortát. Pár percre visszatesszük a sütőbe, és forrón tálaljuk.